Відправляємо дитину в дитячий оздоровчий табір

Leleka

Дитинство – найчудовіша пора в житті. Одні з найкращих моментів дитинства, безумовно, пов'язані з іграми та розвагами. Оптимальний час для цього – канікули. Правильно організований дитячий відпочинок принесе масу приємних, незабутніх вражень вашому чаду.

Сьогодні організувати й урізноманітнити дитячий відпочинок допомагають різні оздоровчі установи. В Україні працює велика кількість оздоровчих таборів і дитячих санаторіїв.

Дитячий оздоровчий табір призначений для оздоровлення, відпочинку і розвитку дітей. Протягом всієї зміни педагогічний персонал проводить пізнавальні екскурсії, спортивні змагання, вікторини, розвиваючі ігри, тематичні гуртки, основна мета яких допомогти дітям активно відпочивати, створити атмосферу хороших відносин між дітьми та вихователями, допомогти знайти нових друзів. У дитячому таборі, далеко від мам-тат і бабусь-дідусів, дитина отримує необхідні життєві навички: вчиться бути самостійною, комунікабельною, корисною для колективу, реалізовувати себе.

Перед тим як відправити дитину, треба дуже ретельно підготувати її до цього. Особливо, якщо вона їде туди вперше. Потрібно розказати дитині як там буде весело і цікаво та психологічно налаштувати дитину на позитив. Адже вона може вперше опиниться в ситуації, коли батьків немає поруч. Проте не уникайте тем, що часом з дітьми можуть виникати різні непорозуміння. Дитина має бути готова, що такі ситуації, хай і як виключення, але можуть статись.

Пам'ятайте, дитина, яка оздоровилася і набралася сил, зарядилася енергією сонця, лісу або моря, використовуватиме цю енергію цілий рік. Вона і хворіти буде менше, і вчитися краще!