5 «суперздібностей», якими володіють маленькі діти

Leleka

Немовля хоч і здається слабеньким і безпорадним, але вміє насправді дуже багато. Головне уміння – здатність відрізняти хорошее від поганого і повідомляти про це родичам.

Плакати і кликати на допомогу, коли голодний, коли відчуває дискомфорт, коли болить щось, заспокоюватися і вести себе цілком пристойно, коли все влаштовує. Вміє смоктати і ковтати, відрізняти день від ночі, тишу від шуму, смачнее від гіркого, м'яке від твердого – не так вже й мало для людини, вік якої визначається днями.

Але, виявляється, маленькі діти володіють ще й «суперздібностями», якими дорослі у більшості не володіють. Немовлята зазвичай виглядають абсолютно безпомічними, але насправді вони здатні на дивні речі.

Пропонуємо вашій увазі підбірку «суперздібностей» дітей у віці до 3-х років.

1. Водний інстинкт

При народженні людина отримує набір інстинктів. Одним з таких інстинктів є «рефлекс пірнання», який також зустрічається у тюленів та інших тварин, що живуть у воді.

2. Здатність до навчання

Після появи на світ, мозок людини розвивається з величезною швидкістю. Вже до 1-го року він становить 60% щодо мозку дорослої людини. Діти отримують знання з приголомшливою швидкістю, оскільки кожен новий досвід, який вони переживають, утворює міцні зв'язки між нейронами в мозку. До того часу, як дитині виповниться 3 роки, кількість цих зв'язків дорівнюватиме приблизно 1000000000000000, що вдвічі перевищує цю кількість у дорослого.

3. «Квантова» інтуіція

Немовлята ще не звикли до якогось певного сприйняття реальності, що дає їм можливість інтуїтивно розуміти квантову механіку. У віці до 3-х місяців у дітей не сформовано почуття «сталості об'єкта», тобто усвідомлення того, що предмет може бути тільки в певному місці в певний час. Ігрові експерименти (наприклад, гра Peekaboo) показують дивовижну інтуїтивну здатність немовлят припускати наявність предмета абсолютно у будь-яких місцях одночасно.

4. Відчуття ритму

Усі діти з'являються на світі з вродженим почуттям ритму. Вчені вважають, що почуття ритму допомагає дітям розпізнавати інтонацію мови своїх батьків і таким чином вловлювати зміст, не розуміючи слів. Також за допомогою нього діти розуміють відмінність рідної мови від будь-якої іншої.

5. Бути милими

Так, бути милим і викликати тим самим позитивні емоції у дорослих–це теж суперздібність. Вчені вважають, що ми сприймали б дітей занадто жалюгідними, безпорадними і нудними, щоб їх любити (до рідних матерів це, напевно, не відноситься), якщо б вони не були такі чарівні і милі!