Суми – місто, дружнє до дітей та молоді!

Leleka

7 червня у дитячому парку «Казка» та сквері Шевченка Центр підтримки сім’ї Сумського державного університету провів комплекс заходів «Суми – місто, дружнє до дітей та молоді», присвячених Міжнародному дню захисту дітей.

Організатори розповідають, що планували провести цей захід ще 1 червня – до Дня захисту дітей, але через несприятливі погодні умови святкування довелося перенести.

На цей раз погода не підвела – на дворі яскраво світить сонце, а діти з батьками шукають в центрі міста хоча б якийсь притінок, де можна зупинитися й перепочити. І натрапляють на дитяче свято, яке дає дітям багато яскравих емоцій, а батькам – кілька приємних годин відпочинку.

Розважали юних учасників цього дня студенти різних спеціальностей Сумського державного університету: журналісти, рекламісти, перекладачі. Діти переглянули мобільну виставу про «Пригоди Кицика-Мицика», з радістю долучалися до запропонованих інтерактивних ігор і рухливих конкурсів. Кожен бажаючий міг отримати яскравий  малюнок на своєму обличчі, або ж позмагатися у конкурсі дитячих малюнків на асфальті.

Цікаво, що найпопулярнішим зображуваним об'єктом було сонечко – досить актуально як для теперішньої погоди. Та неймовірна спека не завадила маленьким учасникам долучитися до танцювальних майстер-класів і занять з виготовлення подарунка-саморобки для рідних. За активність дітки отримували приємні призи й сувеніри, зокрема білети на атракціони. Також діти розмальовували картонний замок, а потім була дискотека для малечі. А назавжди залишити цей день у пам'яті можна було ставши учасником фотосесії «Я і моя сім'я», або зробити фото з героями «мобільного театру». Тож, можна сказати, що свято дійсно вдалося – учасники й організатори весело і з користю провели свій час і вчергове довели, що наше місто Суми – дійсно дружнє до дітей та молоді.

Радісна дітвора та посмішки дорослих були варті, щоб провести це сонячне свято в такий чудовий день. Організаторами та виконавцями заходу виступають факультет іноземної філології та соціальних комунікацій та Центр підтримки сім’ї Сумського державного університету,  “Сумський міський центр дозвілля молоді” Сумської міської ради, Управління молоді та спорту Сумської ОДА, ГО “Калинове гроно”. Святкові заходи продемонстрували також і креативність  майбутніх журналістів, рекламістів, перекладачів. Вони не лише запропонували кожному учаснику свята розвиваючі ігри та конкурси, але й дарували всім бажаючим різнокольорові кульки та власноруч виготовлені квіточки з кольорами спеціальностей.

 

                                                                Анна БЕЗДЕНЕЖНИХ, Рената ВАЛЮХ

Матеріал створено у межах проекту

«Третій сектор + Четверта влада»

Деталі: https://vk.com/3plus4