Гендерні ініціативи СумДУ представлені на національному рівні

Leleka

17 червня керівник координаційного центру гуманітарної політики СумДУ Ніна Світайло та координатор проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» Юлія Савельєва взяли участь у роботі круглого столу «Впровадження гендерних підходів у систему вищої освіти України».

Засідання круглого столу відбулось у Міністерстві освіти і науки України за участю заступника міністра Павла Полянського. Участь у зустрічівзяли також директор Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні Штефан Мойзер; національний експерт з гендерної політики, радник з гендерних питань Міністерства соціальної політики України Лариса Кобелянська; представники вищих навчальних закладів та Всеукраїнської мережі центрів гендерної освіти ВНЗ України.

Ніна Світайло, яка виступала модератором заходу, доповіла про актуальність та механізми впровадження гендерних підходів в систему вищої освіти. Представники Сумського державного університету презентували гендерний ресурсний центр та центр підтримки сім’ї, а також досвід проекту СумДУ «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах».

Заступник Міністра Павло Полянський зазначив, що у розбудові громадянського суспільства важливою та корисною є думка експертів з питань гендерної рівності. Він закликав учасників круглого столу подати заявку на участь в установчих зборах громадської ради при Міністерстві освіти і науки України. Пані Лариса Кобелянська наголосила на необхідності втілення прикладних гендерно-чутливих ініціатив, таких як центр підтримки сім’ї СумДУ.

Під час робочої зустрічі учасників «круглого столу» з першим заступником міністра освіти та науки України Іриною Совсун було досягнуто домовленості про формування робочої групи з підготовки комплексу заходів щодо впровадження гендерних підходів в систему вищої освіти України.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності