До «Студентського лелеки» - з радістю!

Leleka

Центр підтримки сім’ї Сумського державного університету та Кімната для батьків з дітьми «Студентський лелека» вже більше трьох років радо допомагає студентам та співробітникам університету у поєднанні навчальних та професійних обов’язків з сімейними.

Однією з найактивніших відвідувачок Кімнати для батьків з дітьми є магістрантка факультету ТеСЕТ – матуся Марійки та Олексія – Третяченко Ганна, з якою ми мали змогу поспілкуватися.

Ганно, чи вдається Вам поєднувати материнство з навчанням?

Звісно. Адже у мене 2 дітей, але, не дивлячись на це, я отримую вже другу вищу освіту, і велика заслуга у цьому університету та Кімнати «Студентський лелека». В Кімнаті я завжди можу залишити своїх дітей і бути впевненою, що вони там цікаво та з користю проведуть свій час.

Чи подобається Вашим дітям відвідувати Кімнату «Студентський лелека»?

Так, дуже. Вони завжди з радістю ідуть зі мною на навчання, та, навіть, більше - старша донька завжди просить, щоб я вела її не до дитячого садочку, а до «Лелеки». Мені здається, це яскравий показник того, що тут їм дійсно цікаво.

Чи позначається на Ваших дітях досвід їх перебування змалечку з іншими дітьми у Кімнаті?

Безперечно. Адже спілкування з дітьми різного віку допомагає моїм малюкам краще адаптуватися до нових умов перебування у дитячих садках та вчить їх спілкуванню. Я вважаю, що Маша (моя старша донька) саме завдяки частому перебуванню у «Лелеці» без проблем пішла до дитячого садка. Ми не стикнулися з труднощами звикання до нових дітей та вихователів.

Як ви розцінюєте діяльність Центру підтримки сім’ї у СумДУ?

Позитивно. Це реальна допомога при навчанні. А навчання – це перший крок на шляху до роботи та кар’єри. Можу впевнено сказати, що саме завдяки тому, що СумДУ створив Центр підтримки сім’ї, у якому є послуга догляду за дітьми, я маю змогу отримувати вищу освіту.