Leleka

Чи бувало так, що ваша малеча у мить натхнення зробила з ваших шпалер «надзвичайний шедевр» у невідомому світу стилі? Або такі важливі для вас папери виявились найкращим полотнищем? Шматочки пластиліну можна знайти будь-де, навіть в акваріумі? Не поспішайте сварити майбутніх митців! Просто долучіться до творчого процесу разом із ними. Створити щось своїми руками – подвійне задоволення і для батьків, і для їх дітей. Саме для таких талановитих сімей у рамках ініціативи «Університет, дружній до сім’ї» було проведено конкурс дитячої творчості.  
   

Натхнення для творчості учасникам пропонували шукати у назві - «Зимова казка». Як відомо, зима – сезон санчат  і пригод. Тільки в цю пору року з’являється таке неповторне відчуття, коли підіймаєш руки вгору і намагаєшся спіймати мільярди сніжинок із суцільної білосніжної хмари неба. Біжиш, не відчуваючи ніг, із кожним кроком занурюючись по коліна в пухнастий сніговий килим. І ніби нема цій казці ні кінця, ні краю…
    Що ж таке «зима» - для маленьких сумчан? Учасникам потрібно було відобразити свої мрії про зиму, власноруч виготовивши річ у будь-якій техніці. Після цього сфотографувати зроблене і помістити в альбом групи «Сімейний університет» у соціальній мережі «ВКонтакте». Переможців визначали шляхом інтернет-голосування, яке тривало від 4 січня до 3 лютого.
    Перше місце виборов семирічний Яків Супрунов з малюнком «Снігур». Другу сходинку п’єдесталу зайняла дванадцятирічна Альона Посна з малюнком «Зимовий настрій». Останнім у когорті тріумфаторів став семирічний Михайло Костенко з аплікацією «Сова». Наприкінці конкурсу всіх учасників чекали винагороди - набори для творчості, грамота та солодощі – щоб зима була солодкою! Призи учасникам були люб’язно надані  компанією «Крафт Фудз Україна» та Фондом Конрада Аденауера (представництво в Україні).
    Оргкомітет вдячний всім маленьким талантам за участь і закликає виявляти таку ж активність і в подальших конкурсах! Адже такі конкурси сприяють розвитку навичок співпраці батьків з дітьми та формують творчі здібності у дітей. А крім того – це ще й вдалий спосіб гарно провести час із найріднішими!