«Рівні можливості – рівна відповідальність»

Leleka

У Сумському державному університеті проходять тренінги «Рівні можливості – рівна відповідальність»

Однією з найбільш вдалих форм роботи з молоддю на сьогодні визнано тренінги - інтерактивний спосіб, який дозволяє відпрацьовувати нові та змінювати існуючі навички. Тож, спрямовуючи свої зусилля на виховання студентства у дусі гендерної рівності, проектом «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах» запропоновано та проводяться тренінги для студентів 1-3 курсів. Мета тренінгів – сприяти формуванню у молоді життєвих орієнтирів, вільних від стереотипних уявлень, стосовно самореалізації в сім’ї та суспільстві. Учасники тренінгів мають можливість на конкретних прикладах та життєвих ситуаціях проаналізувати традиційні та сучасні переконання стосовно «правильних» та «здорових» партнерських стосунків, розглянути основні необхідні умови створення гармонійної сім’ї, підвищити власну психолого-педагогічну грамотність.

 Поєднуючи різноманітні форми та методи роботи (міні-лекції, дискусії, робота в групах, командна та індивідуальна робота, тестування), студенти визначають власні духовні цінності, аналізують переваги та недоліки різних моделей міжособистісних стосунків та шлюбу.

Психолог проекту Людмила Колісник зазначає: «Такі тренінги спрямовані на привернення уваги студентів до формування  власних уявлень щодо майбутньої сім’ї, важливості внутрішньо-особистісної гармонії кожної людини, незалежно від статі, потреби відповідального ставлення партнерів один до одного та спільних зобов’язань. В результаті така робота над собою дозволяє молоді комфортно та успішно інтегруватись у стрімко змінюване суспільство».





Під час тренінгу «Рівні можливості – рівна відповідальність»