В СумДУ вчать батьків тому, як виховувати дитину без ляпасів

Leleka

В рамках проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах» в Сумському державному університеті проходяться семінари для батьків дошкільнят «Без ляпаса: як з любов'ю та повагою визначити дитині кордони». В такий спосіб команда проекту допомагає сім’ям впоратись з їх вкрай відповідальним обов’язком  - вихованням дитини. Автори семінарів поставили собі за мету підвищити обізнаність батьків маленьких дітей щодо негативних наслідків фізичного покарання та інших форм жорстокого з ними поводження.

У серії семінарів, які вже пройшли, взяли участь 12 сімей. На семінарах батьки відпрацьовують  практичні навички та методи встановлення в сім’ї позитивної дисципліни. Форми роботи дозволяють працювати з батьками як індивідуально, так і в групах. Особлива увага приділяється  питанням попередження насильства над дітьми.

Соціальний педагог проекту, Оксана Клочко, зауважує: «Часто засоби масової інформації, звертаючись до сімейної тематики, висвітлюють образи щасливих дітей та батьків, які не мають повсякденних проблем. Проте, реальність інколи відрізняється від «яскравої картинки», а батьки, які зіштовхнулись з проблемами у вихованні, соромляться говорити про це, вважаючи таку ситуацію особистою нереалізованістю. В більшості випадків вони навіть не знають, куди можна звернутися за допомогою, де отримати корисний досвід, з ким поділитись власними проблемами».

Сумський державний університет реалізує дану ініціативу, долучившись до всеукраїнської кампанії «Мудрі батьки - щасливі діти» українського фонду «Благополуччя дітей».  Мета кампанії - захист дітей від жорстокого поводження шляхом популяризації відповідального батьківства та ненасильницьких методів виховання. 

Методичні матеріали, що використовуються на семінарах, люб’язно надані організацією «Nobody’s Children Foundation» - польською неурядовою організацією, яка займається  захистом дітей від жорстокого поводження і надає допомогу дітям-жертвам насильства та їхнім батькам.

Увага! Всіх бажаючих долучитись до навчальних семінарів для батьків запрошуємо звертатись за телефоном: 050 19 21 030, Оксана Клочко  

Оксана Клочко під час семінару