СумДУ опікується репродуктивним здоров’ям молоді

Leleka

4 квітня студенти, що поспішали на КВН, звернули увагу на незвичайне пожвавлення, що панувало у вестибюлі актового залу: лунала музика, пісні, вірші про кохання та весну. Захід проводився Сумською обласною громадською організацією "Центр громадських ініціатив "Інтелект Сумщини", яка, у партнерстві з СумДУ, працює над проектом з формування відповідального відношення до репродуктивного здоров’я жінок «Збережи життя». Фінансова підтримка проекту здійснюється Програмою "Здоров"я жінок України"  Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

 У межах заходу всі бажаючі могли продемонструвати свої таланти – вміння малювати, співати, читати вірші, танцювати. Учасники конкурсів отримали солодкі призи. Активно працювали волонтери, які роздавали брошури та інші інформаційні матеріали, присвячені репродуктивному здоров’ю. Ця тема була сформульована і в якості завдання на «розминку» для факультетських команд КВН. Захід, як і решта інших в межах проекту, мав на меті привернути увагу до потреби захисту репродуктивного здоров'я українською молоддю через використання належних та ефективних сучасних методів контрацепції як альтернативи небажаній вагітності та абортам.

У рамках проекту також було проведено просвітницьку акцію у машинобудівному коледжі СумДУ, де відбулась презентація «Репродуктивний лікбез або про культуру жіночо-чоловічих взаємовідносин» та розповсюджувались тематичні брошури;  у Сумському пологовому будинку № 1 поширено журнали для молодих батьків «Ваша Дитина. Перший рік життя».  

Попереду у проекту ціла низка цікавих пізнавальних заходів для молоді. Тож запрошуємо - приєднуйтесь! Всі, хто бажають долучитись - отримати консультацію з репродуктивного здоров"я, стати учасником чи волонтером на заходах, - звертайтесь, будь-ласка, в аудиторію Г-711, або за телефоном 687 796.