В Українській академії банківської справи НБУ студенти вчаться бути сім’янинами

Leleka

Стіни вищих навчальних закладів для молодої людини – той бажаний «дорослий світ», у який так хочеться поринути. Тут навчаються та самовдосконалюються, творять та стверджуються, закохуються…  Сприйняття соціумом студентських шлюбів  різне. Дехто вважає, що це  негативно впливає  на освіту та кар’єру, а дехто говорить, що студентські сім’ї – найміцніші.  Тож, чи дійсно одружений студент/студентка створює собі  купу додаткових  проблем, чи мова знову йде про стереотипи?

 

Для того, щоб відповісти на це та інші питання взаємовідносин між хлопцями і дівчатами, розглянути актуальні проблеми молодих сімей та спробувати знайти їх рішення в Українській академії банківської справи Національного банку України відбулось засідання Психологічного клубу для студентів. У рамках заняття студенти разом із практичним психологом академії розглянули важливу на сьогоднішній день тему готовності студентської молоді до створення сім’ї.

Під час обговорення учасники заняття проаналізували статистичні дані міського РАГСу щодо укладання та розірвання шлюбу за останні декілька років, провели дискусію щодо частих причин виникнення та руйнування стосунків між закоханими, прийняли участь у рольовій грі  з вирішення міжособистісних конфліктів. Своїм власним досвідом поєднання освіти та сімейного життя поділилась одна зі  студенток академії - Кочмал Ірина.

Подібні заходи на рівні вищої школи в Україні стають дедалі частими. Тим приємніше відзначати активізацію сімейно-орієнтованої політики ВНЗ м.Суми, серед яких проект Сумського державного університету  «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах» займає особливе місце. Спільними зусиллями, спрямованими на орієнтацію молоді на відповідальне ставлення до створення сім’ї та батьківства, виховання культури дошлюбних відносин, ми зможемо досягти створення гармонійних, успішних родин в майбутньому.