Тиждень сімейного взаєморозуміння в Сумах

Leleka

У рамках акції «Тиждень взаєморозуміння в родині» з 22 по 28 квітня спільними зусиллями Центру підтримки сім’ї СумДУ та громадської організації «Калинове гроно» в Сумах пройшла серія заходів, спрямованих на популяризацію  сімейних цінностей. Прес-конференція, тематичне опитування молоді, зустріч з журналістами, висадка дерев у сквері «Дружба»… Заходи були цікавими, емоційними, та по-сімейному весняно теплими.

Серед заходів Тижня своєю «неформальністю» по-доброму відзначилась зустріч сімей «До родини на гостину» 25 квітня у Сумському прес-клубі.  «Створити та зберегти сім’ю – це справа, гідна всього життя» - такою була основна ідея «засідання» в дружньому колі. Чаювали цього разу четверо донедавна студентських сімей, та дві сім’ї «зі стажем» - багатодітні, з прийомними дітьми та величезним життєвим досвідом. За чаєм та печивом сімейні пари розповідали свої життєві історії, пригадували першу зустріч з майбутньою половинкою, народження дітей та ділились своїми секретами щастя у сімейному житті. Всі сім’ї об’єднувало те, що почуття між подружжям були справжніми, не потребували іспитів «пробним», так званим громадянським, шлюбом, до якого так часто вдається сучасна молодь.

Подружжя говорили і про наболіле – бажання відокремитись від батьківської опіки, мати власне житло, самотужки вирішувати свої сімейні непорозуміння, присвячувати більше часу один одному… В той же час настільки вражаюче виглядав життєвий досвід Ніни Чернявської, ініціаторки зустрічі, мами 26 дітей дитячого будинку сімейного типу, активної громадської діячки, що після зустрічі молоді сім’ї ще довгий час знаходились під впливом почутих «недитячих» історій її дітей, розуміння того, скільки сил вимагає від жінки щоденна домашня праця. Але сама пані Ніна дуже оптимістична людина і впевнена: якщо і чоловік і дружина пам’ятають важливі дати зі свого сімейного життя – родина вже є щасливою.

Під завершення Тижня студенти-волонтери СумДУ та активісти організації «Калинове гроно» започаткували сімейну традицію висаджування дерев. Цього разу 6 молодих кленів прикрасили весняний сквер «Дружба». В планах попереду – розширення ініціативи до щорічного висаджування зелених алей, як символу доброго початку, сім’ї та злагоди.