Мами-професіонали очима сумських школярів

Leleka

З нагоди Дня матері Центром підтримки СумДУ у партнерстві з Управлінням освіти та науки Сумської міської ради в рамках проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах» було проведено конкурс творчих шкільних робіт (есе та малюнків) на тему «Моя мама – професіонал».
Журі конкурсу було приємно вражене активністю школярів - на конкурс надійшло близько 100 робіт, та теплом дитячих почуттів до мам.

«Нам важливо було спонукати дітей до усвідомлення того, що їх мами, окрім вміння з любов’ю і турботою доглядати і виховувати, працюють та досягають неабияких успіхів на роботі. Наші жінки завжди вирізнялись тим, що майстерно справлялись і справляються з різною роботою – чи-то з традиційно домашніми справами, чи-то зі справами на підприємстві. Шкода, що інколи цього не помічають, бачать материнську турботу лише у межах домівки. Часи змінилися і наші мами дбають про добробут сім’ї, виконуючи набагато більше, ніж хатню роботу. Важливо, щоб у сім’ї діти вчились помічати та належно цінувати досягнення своїх мам», - зауважила гендерний експерт проекту Андріана Костенко. 

Всі учасників конкурсу були запрошені до урочистостей та участі у розважальній програмі з нагоди Дня матері, що проходитимуть біля муніципальної галереї (вул.Соборна) 12 травня з 15.00 до 18.00. Під час цих заходів переможці конкурсу зможуть не лише продемонструвати свої творчі здібності на широкий загал (для цього буде організовано виставку кращих робіт), а й отримають подарунки.
Тож, вітаємо переможців та їхніх мам зі спільною перемогою!

У конкурсі малюнку:

1 місце – Оріщенко Ліза, 11 років, школа № 24
2 місце – Зеленін Арсеній, 1-А клас, школа № 21
Сікула Надія, 5-Б клас, школа № 4
3 місце – Фалько Тетяна, 7-Б клас, школа № 2
Циганенко Аастасія, 4-А клас, школа № 27
Плетенко Каріна, 9-А клас, школа № 25
Сандюк Олександра, 2-Б клас, школа № 7

У конкурсі есе (молодша вікова категорія):

1 місце – Перхун Ольга, 2(6)-Б клас, Олександріввська гімназія
2 місце – Абрамець Владмислав, 2(6)-Б клас, Олександрівська гімназія
Кулагіна Єлизавета, 1(5)-Б клас, гімназія № 1
3 місце – Бойченко Анна, 7-А клас, школа № 15

У конкурсі есе (старша вікова категорія):

1 місце – Москаленко Віталіна, 9-А клас, школа № 20
2 місце – Токаренко Максима, 11-А клас, школа № 2
Кухарєва Ірина, 11-Б, школа № 7
3 місце – Коваль Юлія, 10-ЛГ, школа № 10
Сударєва Дар’я, 10-ЛГ, школа № 10