Святкування Дня матері в Сумах

Leleka

Щорічно у другу неділю травня весь світ святкує Міжнародний День матері. У нашій країні це свято ще не набуло загальноприйнятого статусу, однак, кожного року все більше й більше українців долучаються до святкувань і переймають світові традиції.

Цього року День матері припав на 12 травня. І, варто зазначити, уперше наше місто відзначило це свято з таким шаленим розмахом. Центром підтримки сім’ї СумДУ в рамках проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у вищих навчальних закладах» було проведено конкурс творчих шкільних робіт (есе та малюнків) на тему «Моя мама – професіонал». Автори найкращих робіт отримали подарунки від організаторів.

Святкування Дня матері відбулося на центральній вулиці міста, де усі бажаючі могли відвідати виставку робіт hand-made, виготовлених талановитими матерями, виставку малюнків дітей-переможців конкурсу «Моя мама – професіонал», майстер-класи з виготовлення сувенірів для мами; виступ студії пісочної анімації; шоу мильних бульбашок; виставка робіт дітей з обмеженими можливостями; інтерактивні конкурси та розваги для усієї родини. На завершення свята студенти та волонтери СумДУ взяли участь в урочистому концерті.

Центр підтримки сім’ї СумДУ і надалі буде всебічно підтримувати молоді сім’ї на їх життєвому шляху.