Ефективні комунікації - на службу соціальним проектам

Leleka

22 липня у Сумському державному університеті відбувся тренінг «Мистецтво ефективних комунікацій та спілкування із засобами масової інформації», який провели тренери Благодійного фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» Олена Панченко та Ірина Скорбун.

Даний тренінг став чудовою нагодою для підвищення кваліфікації команди та партнерів проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ», одним з напрямків якого є робота з популяризації ідеї відповідального ставлення до планування сім’ї.

Учасниками тренінгу стали представники громадських організацій Сумщини, студенти та викладачі СумДУ. В ході тренінгу всі вони мали можливість засвоїти вкрай важливі техніки ведення інтерв’ю та публічних виступів, а також спробували себе у якості спікерів та експертів, спілкуючись із тренерами-журналістами. Все це дало змогу відпрацювати навички, які є як щоденною необхідністю при донесенні своєї точки зору до будь-якого слухача, так і актуальні в роботі громадського діяча, що прагне привернути увагу до своєї діяльності.

Практика інтерв’ю з наступним аналізом виконаних завдань дозволила побачити свої сильні та слабкі сторони, «відшліфувати» цілі діяльності та ключові повідомлення. Тема репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, навколо якої «точились» дискусії та інтерв’ю, вкотре довела свою актуальність та затребуваність – в її межах кожному учаснику і учасниці знайшлось що сказати, вдалось визначитись зі своїм до неї ставленням та знайти персональні або професійні точки дотику.

Наприкінці тренінгу учасники домовились об’єднати зусилля з тим, аби організувати ефективну комунікацію в площині репродуктивного здоров’я та планування сім’ї в Україні.