У Волинській, Рівненській та Тернопільській областях України відбулись тренінги зі втілення ініціативи «Університет дружній до сім’ї»

Leleka

Протягом 7-13 листопада команда проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» провела тренінги зі втілення ініціативи "Університет дружній до сім'ї" для представників вищих навчальних закладів трьох областей України.

Учасниками тренінгів у цих трьох областях стали представники більше 20-и вишів, кількох громадських організацій, місцевих профільних управлінь облдержадміністрацій, серед яких у місті Луцьк - Луцький національний технічний університет, технічний коледж Луцького НТУ, Ковельський промислово-економічний коледж Луцького НТУ, Любешівський технічний коледж Луцького НТУ, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, коледж технологій бізнесу та права СНУ, Волинський інститут післядипломної освіти, Луцький педагогічний коледж, Луцький інститут розвитку людини університету «Україна»; у місті Рівне – Рівненський державний гуманітарний університет, Рівненський інститут Київського університету права НАНУ, Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука, Національний університет водного господарства та природокористування, Рівненський державний базовий медичний коледж, ГО «Центр Чайка», Департамент соціального захисту населення Рівненської ОДА; у місті Тернопіль – Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Тернопільський національний економічний університет, Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти, Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя, Тернопільський державний медичний університет імені І.Я.Горбачова, управління у справах сім’ї та молоді Тернопільської ОДА, ГО «Центр щасливого батьківства та материнства, Тернопільська українська гімназія.

Традиційно заходи проводились  з врахуванням особливостей різних цільових групп. Так, для представників адміністрації вищих навчальних закладів були проведені семінари з акцентами не лише на можливостях, а й на механізмах, ресурсах та ризиках впровадження ініціативи,  які вже напрацьовані командою проекту в ході втілення дружніх до сім'ї підходів у Сумському державному університеті.

Всі учасники тренінгів отримали необхідний для роботи та подальшого втілення ініціативи комплект наукових та методичних матеріалів. Це посібники, розроблені в рамках проекту,  методики тренінгів, буклети та інші матеріали, що описують принципи та механізми впровадження як ініціативи дружності до сім’ї, так і окремих її компонентів.

Для команди проекту цікавими і корисними були ідеї та пропозиції, висловлені як керівництвом та викладачами ВНЗ, так і представниками студентського самоврядування та молодими мамами. Зокрема, це ідеї щодо поєднання зусиль та можливостей декількох вишів на рівні міста, залучення громадських організацій, релігійної громади навколо поширення та захисту сімейних цінностей, тощо.

Злагоджена та активна робота в регіонах підтверджує своєчасність та значимість ініціативи і надихає команду проекту на подальші кроки.