У Полтавській області відбулись тренінги зі втілення ініціативи «Університет, дружній до сім’ї»

Leleka

22-23 квітня команда проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» провела семінари-тренінги зі втілення ініціативи "Університет, дружній до сім'ї" для представництва вищих навчальних закладів Полтавської області.

«Людина щаслива, коли вона хоче повертатись додому і коли хоче йти на роботу» - такою стала основна теза заходу. Участь у ньому прийняла спільнота Полтавської державної аграрної академії, Української медичної стоматологічної академії, Полтавського університету економіки і торгівлі, аграрно-економічного коледжу ПДДА, аграрного коледжу управління і права ПДДА.

Впродовж двохденної роботи учасники та учасниці тренінгів мали змогу ознайомитись з напрацюваннями Сумського державного університету у створенні дружніх до сім’ї умов, здобути навички, необхідні для втілення аналогічних ініціатив, проаналізувати власні ресурси.

Цікавим спостереженням заходу у Полтаві стало розуміння учасниками актуальності створення умов, які б дозволяли кожній особистості самореалізуватись у житті – отримати гідне робоче місце, створити сім’ю. Реалістичність уявлень студентів-полтавчан щодо існуючих та потенційних бар’єрів у кар’єрних можливостях – це те, що вирізняло їх серед решти учасників по всій Україні. Таке усвідомлення необхідності брати до уваги життєві ситуації кожної конкретної людини дозволяє сподіватись на поступову зміну стереотипів, що існують навколо пошуку балансу між роботою та сімейним життям.

Учасники тренінгу з числа студентів, які вже мають сім’ю, проявляли свідому позицію подружньої та батьківської відповідальності, а також готовність шукати та знаходити можливості для самозабезпечення сім’ї без перекладання цих обов’язків на державу та інших. Крім того, сімейні студенти своїм життєвим прикладом  демонстрували, що знайти баланс між сім’єю та роботою можливо, а за умов налагодженої комунікації між студентством та викладацтвом можна створити дійсно дружнє до кожного/кожної  з нас університетське середовище.