Всеукраїнський тиждень планування сім’ї - 2015

Leleka

6 травня у Сумському прес-клубі командою проекту «Збережи життя» було презентовано Тиждень планування сім'ї, який цього року має тему «Безпечне материнство».

11-17 травня на Сумщині, як загалом в Україні, пройде Всеукраїнський тиждень планування сім'ї за темою «Безпечне материнство». Про проблеми, що зумовили таку тему, та про хід акції у нашій області розповіли головний гінеколог Сумської області Вікторія Краснокутська, обласний лікар-гінеколог дитячого та підліткового віку Центру планування сім'ї та репродукції людини Жанна Гіленко і представниці ініціатора медіа-заходу – ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини» Юлія Савельєва й Андріана Костенко.

Проблеми, пов'язані зі здоров'ям жінок, материнською смертністю та безплідністю, виникають значною мірою внаслідок великої кількості абортів. Здоров'я дітей безпосередньо пов'язане за станом здоров'я матерів. Тож планування сім'ї та зміцнення репродуктивного здоров'я є пріоритетним завданням сучасної медицини в усьому світі.

Проблема є актуальною для України та нашого регіону, адже ми маємо несприятливу демографічну ситуацію та низький рівень здорового дітонародження.

Розширити свої знання та отримати розуміння проблеми мешканці Сумщини зможуть на масових заходах Тижня, зокрема, 10 травня – на вуличній акції «Безпечне материнство» на центральній площі міста Суми з нагоди Дня матері; 15 травня – масовому заході у Шостці «Майбутнє варто планувати» та вуличній акції на площі Сумського державного університету «Плануй своє майбутнє з СумДУ»; 16 травня – на акції «І am familу» у дитячому парку «Казка» обласного центру. Крім того, матимуть місце цілий ряд заходів для студентів Сумського державного університету – тематичні виставки, вікторина, дискотека.

Проект «Збережи життя» виконується у рамках Всеукраїнської програми «Здоров’я жінок України» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID. Основна мета програми – збереження репродуктивного здоров’я населення через формування відповідального ставлення до способу життя, міжособистісних відносин та використання сучасної контрацепції.