У Житомирі відбулись тренінги з планування ініціативи «Університет, дружній до сім’ї»

Leleka

12-13 травня команда проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» провела тренінги для представництва ВНЗ Житомирщини.

У заході взяли участь адміністрація та студентство таких закладів, як  Житомирський державний університет ім.Івана Франка, Житомирський національний агроекологічний університет, Житомирський базовий фармацевтичний коледж ім. Г.С.Протасевича , Житомирський кооперативний коледж бізнесу і права, Житомирський агротехнічний коледж, Житомирський автомобільно-дорожний коледж НТУ, КВНЗ «Новоград-Волинський медичний коледж», Житомирський інститут медсестринства, Центр професійно-технічної освіти м.Житомира.

Тренінг дозволив учасникам та учасницям зануритись у тему сучасних можливостей для самореалізації молодих матерів-студенток на рівні навчальних закладів, з’ясувати механізми створення підтримуючих умов, які б дозволили збалансоване поєднання обов’язків, пов’язаних з навчанням/професією та сім’єю, відпрацювати необхідні для цього навички.

Всі чотири групи учасників продемонстрували зацікавленість темою проекту та розуміння потреби пошуку власних ресурсів та формування активної життєвої позиції у створенні середовища, дружнього до сім’ї. Група студентського самоврядування приємно вразила своїм свідомим ставленням до необхідності інформаційної кампанії, спрямованої на рівне залучення чоловіків і жінок до виконання сімейних обов’язків, належної оцінки матері, яка реалізується професійно, та батька, який приділяє належну увагу взаємовідносинам з дитиною.

Команда проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» завдяки таким тренінгам має можливість збирати та аналізувати досвід, який буде узагальнено та надано у якості рекомендацій до укладання державних програм, спрямованих на створення в Україні дружнього до сім’ї середовища.