Центр підтримки сім’ї СумДУ відвідали міжнародні гендерні експерти

Leleka

1-3 липня у Сумському державному університеті проходив міжнародний семінар «Гендерний аудит в університетах як інструмент просування політики рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків у сфері освіти». Захід відбувся у рамках партнерства Всеукраїнської мережі осередків гендерної освіти ВНЗ та Представництва фонду імені Фрідріха Еберта в Україні. 

У семінарі, який зібрав близько 60 учасниць/-ків, що представляли 23 українських виші із 13 міст України та делегацію з Білорусі у складі 15 гендерних експерток/-ів, іноземна експертка у сфері гендерного аудиту Сілке Стейнхілбер (Німеччина) значну увагу приділила ініціативам «Баланс між роботою і життям» та «Заклад, дружній до сім’ї». Як з’ясувалось, на сьогодні подібні ініціативи є у всіх університетах Німеччини. Тим більш цінним для Центру підтримки сім’ї Сумського державного університету було перейняти іноземний досвід та продемонструвати власний.

Учасники та учасниці семінару з великим інтересом відвідали «Лелеку» - кімнату для батьків з дітьми, що вже 4 роки функціонує у СумДУ, та визнали як один зі стратегічних напрямків своєї подальшої діяльності у створенні гендерночутливого середовища в університетах саме розбудову підтримуючої інфраструктури дружності до сім’ї.

У ключі даного семінару та дружності до сім’ї у ВНЗ був і майстер-клас від Харківського національного університету міського господарства ім. О.М.Бекетова, який цього року провів конкурс дизайн-проектів «Дитячий центр ХНУМГ ім. О.М. Бекетова», виконаних студентами ф-ту архітектури, дизайну та образотворчого мистецтва зазначеного ВНЗ.

А впродовж усього семінару «Лелека» гостино приймала дітей учасниць цього заходу, тим самим демонструючи все більш поширену подібну практику у розвинених країнах світу. Тепер не лише за кордоном, а й у нас в Україні можна відвідувати семінари та конференції разом з дітьми! 

Дитячий центр ХНУМГ ім. О.М. Бекетова