Світова ситуація з татівством

Leleka

Нова доповідь на тему «Світова ситуація з татівством» нещодавно побачила світ. Цей звіт дає уявлення про проблеми, з якими стикається увесь світ у питаннях заохочення участі батька

Батько має значення. Відносини батько-дитина, в усіх громадах і на всіх етапах життя дитини чинять значний вплив на дитину, причому цей вплив може бути як позитивний, негативний чи нейтральний. Участь чоловіка у вихованні дитини також має  надзвичайне значення для жінок. І це позитивно впливає на життя самих чоловіків.

Близько 80 відсотків чоловіків стають біологічними батьками в якийсь момент їхнього життя, і практично всі люди мають деякий зв'язок з дітьми. Будь вони біологічними батьками, усиновлювачами або прийомними батьками, участь чоловіків у щоденному догляді інших має тривалий вплив на життя дітей, жінок і чоловіків, і здійснює міцний вплив на світ навколо них.

Перший світовий звіт "Світова ситуація з татівством" об'єднує ключові міжнародні дослідницькі висновки разом з прикладами програм і політики, пов'язаних з участю чоловіків у догляді; з сексуальним та репродуктивним здоров'ям та правами; з насильства та профілактики насильств і з розвитку дитини.

Стан татусів світу має потенціал, щоб поставити деякі з найбільш захоплюючих і далекойдущих змін, що відбуваються в житті чоловіків і жінок в усьому світі. Перехід до більш активної участі батьківства та справедливого догляду повинні бути підтримані в рамках більш широкого порядку денного, щоб кинути виклик структурі та ідеології, які обмежують нас від розвитку як повноправної людини в більш справедливому суспільстві.

Читать повністю англійською мовою