У СумДУ відбувся конкурс сценаріїв відзначення Дня батька

   

   День батька - одне з найбільш зворушливих і добрих свят, що      відзначають у всьому світі.
   У США, звідки і бере свій початок традиція святкування, цей день  відзначають у  третю неділю червня, починаючи з 1966 року. З часом й  інші країни, де     декларується       повага до   сімейних    цінностей, почали  відзначати цей день, вшановуючи чоловіка-батька.В Україні з пропозицією офіційного визнання  свята у 2006 році виступили представники Міжнародного Центру Батьківства. 2013-го року було   підготовлено Указ Президента    України «Про  День батька», свято запропонували відзначати кожного року в третю неділю вересня. Але, на    жаль, цей документ поки що досі залишається не підписаним. Тому в  Україні це свято не є  офіційним, а лише всенародним, хоча не втрачає  від цього своєї цінності і відзначаєтся як влітку, так і восени. День батька  - чудова можливість показати  найріднішій людині ніжність та  турботу, а також привернути увагу громадськості до проблем сучасного батьківства.

Саме з цією метою, у СумДУ відбувся конкурс сценаріїв відзначення Дня батька серед студентів спеціальності "Соціальна робота" факультету іноземної філології та соціальних комунікацій. Тематика запропонованих студентами  заходів була різноманітною:

- проведення акції "За що я люблю тата?" на базі університету;

- проведення спільного сімейного свята у Центрі підтримки сім’ї  «Студентський лелека»;

- проведення міського заходу "Виставка фотографій" з сімейної тематики;

- проведення розважального квесту до Дня батька на території дитячого парку "Казка".

Ідеї, запропоновані студентами, цілком підтверджують актуальність привернення уваги громадськості до проблем сучасного батьківства та  будуть втілюватись в життя найближчим часом у рамках роботи студентського самоврядування та Гендерного ресурсного центру.