Центр підтримки сім’ї СумДУ відвідав заступник Міністра освіти і науки України

 

20 жовтня в Сумському державному університеті відбулося засідання Президії ради проректорів з наукової роботи та директорів наукових установ Міністерства освіти і науки України. Участь у засіданні взяв заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха. До СумДУ прибули представники 20 закладів вищої освіти.

Учасники засідання та гості оглянули експозицію з науковими розробками СумДУ,  а також відвідали «Лелеку» - кімнату для батьків з дітьми, яка протягом 6 років успішно працює в університеті.  Ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв відзначив, що досвід відкриття та функціонування подібних кімнат є передовим в Україні.  Модель ініціативи  "Університет, дружній до сім'ї", за  якою  працює «Лелека», розроблена і впроваджена СумДУ в рамках проекту "Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ" за фінансової підтримки Європейського Союзу.  Команда проекту активно  ділиться досвідом з колегами з різних регіонів України і, як результат, у декількох університетах вже відкриті кімнати тимчасового перебування дітей.
Заступник Міністра освіти і науки України  Максим Стріха  зазначив важливість такого досвіду для розбудови університетів європейського типу.