У рамках ініціативи «Заклад, дружній до сім’ї» пройшов тренінг в УАБС

Leleka

17-18 лютого 2014 року в ДВНЗ «Українська академія банківської справи НБУ» відбувся тренінг з метою відпрацювання навичок, необхідних для розроблення та втілення різних форм ініціативи «Заклад, дружній до сім’ї».

Участь у тренінгах взяли співробітники та студенти Української академії банківської справи, Сумського державного педагогічного університету ім. А.С.Макаренка, Сумського національного аграрного університету, Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка. Тренінги проводились у рамках проекту «Рівні можливості для здобуття професії молодими матерями-студентками у ВНЗ» за фінансової підтримки Європейського Союзу та у офіційному партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Міністерством соціальної політики України.

Тренінги передбачали роботу з адміністрацією ВНЗ, викладачами та співробітниками, що опікуються питаннями позанавчальної роботи зі студентами, студентською молоддю, молодими матерями. Всі учасники виявили неабияку зацікавленість до пропонованої ініціативи та мали можливість здобути навички, необхідні для того, щоб, виходячи з персональних потреб, створити в університеті дружнє до будь-якої людини середовище. 

Загалом у тренінгах взяли участь більше 60 осіб. Результатами спільної роботи залишились задоволені і організатори і учасники: були окреслені подальші кроки співпраці між ВНЗ-учасниками через проведення в майбутньому спільних соціально-орієнтованих заходів. Зокрема, виникла пропозиція поширити ініціативу дружності до сім’ї на рівень цілого міста. Тож, очікується, що створення доброзичливих до сім’ї умов в середовищі Сумщини дуже скоро стане звичною практикою.