Освіта та робота: спеціальні гранти та стипендії для жінок

Leleka

ЖІНКИ ПО ВСЬОМУ СВІТУ досі стикаються з дискримінацією на роботі - не секрет, що з цієї причини багато хто робить вибір на користь сім'ї, а не освіти і кар'єри. У багатьох колективах ще існує думка, що жінка - це недостатньо надійний працівник, адже вона емоційно нестабільна, мислить не тією півкулею, недостатньо витривала і фізично не підготовлена, а ще може недоречно піти в декрет.

Щоб боротися з упередженнями в професійному співтоваристві на системному рівні, жінки об'єднуються в профспілки, створюються обов'язкові квоти для жінок у навчальних закладах та в організаціях, а також існують спеціальні фонди, які виділяють гроші на допомогу в кар'єрному зростанні саме жінкам, адже часто вони програють чоловікам в боротьбі за гранти саме за статевою ознакою.

Фонди діляться на національні та міжнародні, а також за сферою діяльності чи галузі, яку вони спонсорують. На жаль, у нас не існує національного фонду допомоги жінкам-професіоналам, однак це не означає, що нам нікуди звернутися за матеріальною допомогою для наукової роботи або в просуванні власного бізнесу. Багато міжнародних фондів дають жінкам з різних країн можливість реалізувати себе в абсолютно різних сферах діяльності, від журналістики до аеронавтики, надаючи їм стипендії або гранти. Правда, в більшості випадків, займатися своєю професією доведеться за межами батьківщини.

Більше читайте за  посиланням